historien om tommestokken

Jeg skulle finde på et logo til firmaet

Oprindelig havde jeg tænkt, at det skulle være en økse, som tømrerne brugte i gamle dage til at rette tømmer af med. Et klassisk værktøj, en Bredbil. Det viste jeg til nogle af mine gode venner, som dog synes det lignede mere et logo til en slagter. Deres tanke, set fra kundens side, var at det skulle være noget der relaterede mere til en tømrer. Deres forslag var tommestokken, som skulle føres igennem min ejendom.

Der blev tommestokken født

Udfordringen var så at føre tommestokken igennem muren. Dette blev løst med et jern og tommestokken i limtræ i 2 dele. Den ene ende, er starten af en tommestok som sådan en nu engang ser ud. Den anden ende er en knækket tommestok, som skal forestille at være slået igennem bygningen. Da man ikke kan knække en limtræsdrager i den størrelse, fandt vi på at knække en masse pinde inden limtræsdrageren blev limet sammen.

Så blev tallene sat på og ganske kort tid efter kom Hultafors fra Sverige (som er førende leverandør af rigtige tommestokke) forbi, på vej til Kölnermessen. De ville gerne have deres logo og navn på vores tommestok. Det var vi rimelig stolte af, så det fik de selvfølgelig. Noget skulle vi have for det, så vi aftalte tommestokke som betaling. Vi fik adskillige flyttekasser med tommestokke, som vi delte ud til vores kunder.